May 16, 2012

Despre Ira



În ţara de deasupra cheii sol mijloacele de transport în comun poartă nume şi nu numere. Dacă vrei să ieşi la o cafea cu prietena din copilărie atunci musai ai nevoie de autobuzul Unamuna. Biletul ţi-l iei de la şoferul Ira în schimbul unei poveşti scurte despre libelulele dirijori. Ira este atât de pasionat de aceşti maeştrii ai muzicii clasice încât nu ratează nici o ocazie de a-i vedea live la umbra unui nufăr cu un pahar de whiskey de calitate lângă el.
Ira şi-ar putea număra prietenii pe degetele de la o gheruţă, dar acest lucru nu îl întristează câtuşi de puţin. În fiecare zi, după ce îşi termină tura se opreşte preţ de câteva ore în librăria amicului Felipe, emigrant din Ţara de Jos, alături de care fumează o pipă şi dezbate teoria nervilor de frunză sau vine cu idei noi de afaceri.
Pe Trudi a cunoscut-o acum doi ani la un vernisaj de curcubee. Amândoi sunt fani declaraţi ai spectacolelor cu licurici şi zborului cu puful de păpădie. Ira este îndrăgostit până peste joben de Trudi, iar în seara asta plănuieşte să o invite la o cină romantică pe un portativ cu vedere la mare.

No comments:

Post a Comment